Freerk Teunissen

Ben jij schrijftrainer of leraar Nederlands en zijn je studenten minder gemotiveerd dan je zou willen, ondanks alle moeite die je steekt in je werk? Dan zit je hier goed.

 

Bij een onderzoek van iTTA, het Kennisinstituut voor Taalontwikkeling van de Universiteit van Amsterdam stond gebrek aan motivatie bij studenten in de top 3 van klachten van docenten.

 

Hoe kan het? En misschien nog wel belangrijker: Wat doe je eraan?

 

Mensen raken alleen overtuigd en komen alleen in beweging via hun onderbewuste. Zo'n 95% van alle beslissingen wordt daar genomen.

 

Als je hebt geleerd om ook het onderbewuste van je studenten aan te zetten dan weet je wat echt motiveert. En dan weet je het rendement van je lessen of trainingen te verhogen. Jij doet minder, de studenten doen meer.

 

Hoe motiveer je studenten bij een schrijftraining? Daarover geef ik maandelijks een tip. Wil je die tips ontvangen, vul dan onderaan deze pagina je e-mailadres in.

 

 

Wat anderen zeggen over mijn boeken, mijn trainingen en mijn lesmethodes

 

  • 'Het mooiste is dat het mij minder energie kost om hetzelfde of zelfs een beter resultaat te bereiken.' (Marelle Boersma, schrijfster)
  • De tweedaagse training gaf ons een nieuwe blik op schrijfdidactiek: dit sluit precies aan bij wat we willen.' (Maaike de Vries, NHL Hogeschool)
  • 'Inspirerende workshop. Het kan dus toch... aantrekkelijk schrijfonderwijs op hbo-niveau. (Ceciel van Dongen, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen)
  • 'Een prachtig voorbeeld van koken met de juiste ingrediënten.' (Melanie Modderman, Tijdschrift voor Remedial Teaching)
  • We zien het resultaat: onze teksten zijn beter geworden. (Thieu Vaessen, Het Financieele Dagblad)
  • 'Inspirerende training.' (Suzanne van Norden, Stichting Taalvorming)

 

 

 

Over het boek Tekststructuur schreef Tekstblad dat het 'een nieuwe en uitdagende kijk' biedt, 'een verfrissing tussen de vele boeken over zakelijk schrijven.'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Freerk Teunissen

 

 

 

Mijn naam is Freerk Teunissen (1970), schrijftrainer en ontwikkelaar van schrijftrainingsmethoden.

 

Ik ben de School voor Schrijftraining begonnen om andere schrijftrainers succesvoller te maken door studenten structureel te motiveren. Jaren geleden zei de directeur van de masteropleiding Journalistiek van de Universiteit van Amsterdam: 'Freerk, waarom ga jij niet lesgeven?' Zo rolde ik het vak in. En dat rollen ging maar door. Ik schreef drie boeken, publiceerde in vakbladen als Tekstblad en het Tijdschrift voor Remedial Teaching en ik geef lezingen, workshops en trainingen.

 

Het probleem waar ik tegenaan liep? Dat je kennis deugt, je het overtuigend en prima brengt en dat studenten met die kennis vervolgens niks doen. Hun (schrijf)gedrag verandert niet. Ik zag het bij studenten, bij studenten van collega's, bij deelnemers aan trainingen en... toen ik zelf studeerde deed ik ook minder dan docenten vaak wilden.

 

Ik maakte er mijn missie van om dit probleem op te lossen. Het is mijn missie om schrijftraining effectiever te maken omdat kennis van schrijven mensen weerbaar en succesvoller maakt. Daarnaast help ik trainers en docenten om minder te doen, zodat studenten meer doen. Mensen in beweging krijgen en houden.

 

Succesvolle trainers, docenten, hogescholen en trainingsbureaus betalen me en merken dat hun onderwijs effectiever wordt. Zo werkte ik voor NHL Hogeschool Leeuwarden, voor de Boertiengroep en voor het Financieele Dagblad. Ik word ingehuurd omdat er niet zo veel mensen te vinden zijn die verstand hebben van schrijftraining, zelf schrijven en didactisch onderlegd zijn.

 

Ik leer nu andere schrijftrainers en leraren Nederlands wat ik heb geleerd en met succes heb toegepast: hoe ze studenten structureel motiveren, zodat ze hun studenten met veel minder inspanning veel meer leren. Ik deel mijn kennis door regelmatig gratis een tip te geven en via betaalde trainingen, workshops en coachingsprogramma's. Zo gaf ik lezingen bij de Mbo-Taalacademie, de NACV-expertmeeting, Learning Lane en het congres van het Genootschap Onze Taal.

 

 

Schrijfcarrousel Freerk Teunissen Luuk Sengers training in Dordrecht

 

 'De Schrijfcarrousel heeft mij een betere trainer gemaakt.' (Joop Berger, Van Luyken Communicatie Adviseurs)

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je mijn gratis tips ontvangen, vul dan hier je naam en e-mailadres in:

 

* verplicht veld